For de som har lyst å lage bålpizza deler jeg min fremgangsmåte nedenfor.
Bålpizza
Deig:
Øko sammalt spelt blandet med vann: ca 3 dl, 1/2 ts salt, 1/2 ts tørrgjær 2-3 ss olje/smør og eventuelt en liten skje lønnesirup til en passe tykk deig. La stå i 8-12 timer (over natten). Da får du en fin deig og kroppen klarer lettere å ta opp næringstoffer i kornet. Sett eventuelt i kjøleskap den siste timen før du skal bruke deigen, slik at den blir enda enklere å jobbe med.
Kjøttfyll:
- 400 gram kjøttdeig
- 0,5 løk
- 1 fed hvitløk
- 1 liten boks tomtapure
- 1 revet gulrot
- Krydder: salt pepper, oregano, cummin
- 1 liten ss lønnesirup eller annet søtt
- OST
Stek kjøttdeigen godt sammen med finhakket løk og revet gulrot tilsette de øvrige ingrediensene mot slutten.
Smør en stor bit med aluminiumsfolie med smør og trykk litt av deigen ut over folien til en rund form ca 0,5 cm tykk. Legg over kjøttfyllet og noen skiver med ost. Brett pizzaen i to så du får en halvsirkel. Brett rundt aluminiumsfolet. Gjenta prosessen på en ny bit aluminuimsfolie.
Stekes over bålet, på begge sider. Gjerne på en rist over glørne til den kjennes hard ut når du dunker på den med en pinne.