søndag 30. juni 2013

Endelig sommerferie

Det er vel på tide å gi litt lyd ifra seg igjen på bloggen, siden det stadig skjer noe nytt og sommerferien endelig har kommet. Jarmo er ferdig utdannet førskolelærer! Jippi! Det føltes som en stor begivenhet, ikke minst fordi de siste karakteren overgikk all forventning. Vi ser fram til å tilbringe fire hele uker med sommerferie sammen. Vi skal ha litt hjemmetid nå til å begynne med før vi drar på Spirens somemrstevne på Oven, som vi også deltok på i fjord. Deretter bærer det av sted med fly til Finland hvor vi skal møte noen finske slektninger. Vi skulle gjærne ha tatt oss en tur til de Nordlige trakter også, spesielt siden vi snart får ny bil som vi gleder oss til å teste ut, men siden det kan set ut som det blir litt knapt om tid, kan det se ut som det må vente til neste ferie.

Skatten vår har fylt 4 månder. Nytt for denne perioden er blant annet:

- Hun har blitt mer opptatt av leker og gjenstander
- Hun kan ta tak i leker og føre det til munnen sin
- Hun har begynt å få smakeprøver på moset frukt og grønnsker, og digger det.
- Hun ler! :D Når vi kiler henne på halsen, når hun ser oss le, og det morsomte er kanskje når vi tar opp beina hennes mens hun ligger på ryggen og stryker tottene mot ansiktet og munnen hennes.
- Hun har blitt endel sterkere i beina og står litt ved egen hjelp når vi holder henne over underlaget.
- Nye lyder som: maaa og baaaa



Hun er 7050 gram nå og lengden  mener jeg var 65 cm på 4 mndrs kontrollen.


Nadine sitter gjerne utovervent i bæreselen og beundrer utsikten når vi er på tur. Vi er så heldige å bo i et område med hester på alle kanter som Nadine kan ta en nærmere titt på når vi er ute og lufter oss.

Vi sammenlignet Nadine med noen gamle bilder av BabyStine og fant ut det er noen likheter her. Spesielt øyne, munn og bollekinn hadde sine likhetstrekk. Det var veldig morsomt å se.


 Søt pus. Hun har vært hjemmefra i tre døgn og begynner å bli litt savnet.

mandag 3. juni 2013

En litt annen måte å gjøre en strandtur på

På lørdagen var vi på en liten ekspedisjon sammen med gode venner, både små og store. Vi var på vei gjennom en skog for å komme til en fin strand der vi kunne grille, og hvor vidt det var frakommelig med barnvogn var vel noe vi ikke hadde hatt oppe til vurdering i særlig stor grad. Av og til er man nok litt tilblyelig til å ta sjanser man ellers ikke ville tatt, og denne gangen var vi ekstra tilbøyelige, siden det var så varmt og fint vær, og vi var ganske sultne på grillmat.

Vi endte opp på et bratt berget, og det var ingen sti opp dit, for å si det sånn. Men når naturen ikke tilpasser seg oss, så må jo bare vi tilpasse oss den. Barnevogna ble parkert på halvveien, og Nadine trivdes utmerket med å bli båret i kupert terreng mens hun fikk tatt en nærmere titt på den store verdenen hun har havnet i. Etter en liten stund (som sikkert kan føles ganske lenge når man er litt tvilrådig) kunne vi alle nyte kveldssolen, og grillmat oppe på en flott hump uten å bli omsvermet av de store myggene som hadde okkupert stranda vår, etter at solen hadde gått ned der (litt for tidlig).